Yaşam

Arnavut ciğeri tanımı nasıl yapılır?

Arnavut ciğeri, Türk mutfağı ile ilgili bir yemek türüdür. Adını, savaş sırasında Osmanlı’ya gelip burada kalan Arnavutların ucuz olduğu için ciğer yemelerinden alıyor. Genellikle kuzu ciğeri ile yapıldığı gibi dana ve tavuk ciğeri ile de yapılabilir.

Arnavut ciğeri yapmak için karaciğer küp şeklinde kesilir. Baharatlarla marine edilip una bulanıp kızgın yağda kızartılır. Patates kızartması ve sumak soğan ile servis edilir.

İlgili Makaleler

ALBANON CİĞER TARİFİ

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA

Arnavut ciğeri tanımı için malzemeler;

  • 600 gram karaciğer,
  • 2 adet küp küp doğranmış patates
  • 3 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay kaşığı un,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Maydanoz

Cayenne karaciğeri nasıl tanımlanır?

  • Karaciğerdeki zarı çıkarın.
  • Karaciğeri küp küp doğrayın ve kanını süzmesi için süzgece alın.
  • Kanı süzülmüş ciğerleri bir kaba alıp un, kabartma tozu, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Akciğerlerde kalan fazla unu çıkarmak için tekrar süzün.
  • 1 su bardağı sıvı yağı derin bir tavaya alıp kızdırın.
  • Fazla unu süzülmüş ciğerleri bu yağda kızartın.
  • Kızaran ciğerleri fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alın.
  • 2 su bardağı sıvı yağı ayrı bir tavada kızdırın.
  • Doğranmış patatesleri bu yağda kızartın.
  • Kızaran patatesleri ve ciğerleri bir kaseye alıp damak zevkinize göre pul biber ve kıyılmış maydanoz ekleyerek karıştırın.

Arzuya göre soğan salatası ile servis yapın. Afiyet olsun!

yayladere-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu